Waarvoor staat Euribor rente?

De Euribor rente vormt het tarief waarmee banken zaken doen, als zij het geld dat ze willen verhandelen onder cliënten met elkaar uitwisselen. Banken lenen namelijk ook voortdurend bij elkaar en grote leenbedrijven, om continu over voldoende saldo te beschikken. De Euribor rente is de rente die door deze leenbedrijven berekend worden voor de bank. De bank betaalt deze rente aan de geldschietende partij.

Euribor

1 jaars Euribor rente

Banken verstrekken leningen aan elkaar en gebruiken dit tarief vaak gedurende een jaar. Er zijn meerdere lengtes van deze periode voor de looptijd te vinden.

1 maands Euribor

Banken en kredietverstrekkers lenen elkaar geld voor hun financiële producten. De rente wordt in dit geval Euribor rente genoemd en geld vaak gedurende een bepaalde looptijd, zoals 1 maand. Ook andere looptijden zijn mogelijk.

3 maands Euribor

Banken geven elkaar geld om financiële producten te kunnen financieren. De rente die daarover berekend wordt kent een vaste looptijd, bijvoorbeeld drie maanden. Andere looptijden zijn ook mogelijk.

6 maands Euribor

Het geld dat banken van elkaar lenen wordt door de Euribor rente beïnvloed. Dit is namelijk de rente die banken onderling aan elkaar betalen. Deze rente loopt vaak over een bepaalde looptijd, zoals zes maanden. Langer en kortere looptijden bestaan ook.

Geplaatst in: rentetarieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *