Online uw maximale hypotheek berekenen

Wanneer u van plan bent om een huis te gaan kopen, dan is het natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel maximale hypotheek u kunt afsluiten op de woning die u voor ogen heeft. Voordat u overgaat tot de daadwerkelijke aankoop van een woning, is het daarom verstandig een berekening te laten maken door bijvoorbeeld een hypotheekadviseur. Deze kan u precies vertellen welk bedrag u maximaal aan hypotheek kunt afsluiten. U kunt ook online zelf een berekening uitvoeren. De modules op hypotheek-berekenen.nl geven u een indicatie welk bedrag u zou kunnen lenen.

Het bruto jaarinkomen van u en uw partner

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden, wanneer u een maximale hypotheek gaat berekenen. Natuurlijk speelt de vraagprijs van uw droomwoning daar een belangrijke rol in. Of u uw droomwoning kunt kopen is daarnaast afhankelijk uw inkomen. Zo wordt er bij de berekening van de maximale hypotheek gekeken naar het bruto jaarinkomen dat u verdient. Mocht u een partner hebben, dan wordt ook dat bruto jaarinkomen meegenomen. Ook wordt er gekeken of u misschien nog eigen geld heeft dat u kunt inbrengen. De tools op de website geven u een indicatie van het bedrag dat u maximaal kunt lenen.

De hoogte van de hypotheek is afhankelijk van uw maandlasten

Naast het inkomen en eigen geld dat u kunt investeren, wordt er ook gekeken naar uw maandlasten. De hoogte van de hypotheek bepaalt namelijk ook de lasten die u er per maand aan kwijt bent. De tools laten u zien wat u maandelijks kwijt bent aan lasten wanneer u de maximale hypotheek wilt afsluiten. Naast de maandelijkse lasten die u krijgt bij het afsluiten van de hypotheek, wordt er ook gekeken naar uw huidige maandlasten. Tevens wordt er gekeken naar elders afgesloten leningen en eventuele alimentatie die u moet betalen.

Welke rol kan de NHG spelen in het te lenen bedrag?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie en kan u helpen om veilig en verantwoord een hypotheek af te sluiten. Het is de garantie voor hypotheken tot een bedrag van € 290.000,00. Tevens kan er flink bespaard worden op de rente die u moet betalen en dat kan u al snel honderden euro’s per jaar voordeel opleveren. Met de NHG voorkomt u dat u met een schuld achterblijft, wanneer u bijvoorbeeld werkloos of arbeidsongeschikt raakt. De hypotheekadviseur kan u vertellen of u in aanmerking komt voor NHG.