De gunstigste tarieven voor jouw hypotheek

Rentetarieven en hypotheken gaan nauw samen. Om duidelijkheid in die situatie te scheppen, zullen we in dit artikel dieper ingaan op de rentetarieven bij hypotheken. Als je een huis wil kopen, krijg je hier namelijk mee te maken. En een feit blijft dat de rentetarieven nogal eens een verschil kunnen maken bij het kopen van een huis.

Hypotheek

De hypotheek vormt een grote lening. De lening wordt in de meeste gevallen gebruikt om een huis te kunnen kopen. Het gaat namelijk om zoveel geld, dat je het niet zomaar even op kunt brengen. Hypotheken zijn een commercieel product, in allerlei soorten en maten. Je hebt tal van hypotheken, zoals de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek, die het al jaren goed doen. Maar er zijn ook aangepaste vormen verschenen. Voor milieuliefhebbers is er de groene hypotheek, voor waaghalzen een beleggings- of effectenhypotheek. Wie nog maar net begonnen is, wordt als starter gezien. Voor deze mensen is er zelfs de startershypotheek. Wat dat betreft heb je volop keuze.

Rentepercentage

Wie leent, zal af moeten lossen. Je leent immers een geldbedrag van de bank, dat ook weer terugbetaalt zal moeten worden. Dat heet aflossen. Maandelijks los je een bepaald deel af, zoals is overeengekomen bij de het afsluiten van de hypotheek. Maar behalve die maandelijkse aflossing ben je ook geld kwijt aan de rente. De rente is het geld dat de bank verdient aan jouw lening. Afhankelijk van de gekozen hypotheek wordt de rente berekend over het volledige hypotheekbedrag of alleen over het openstaande aflossingsbedrag. Rentetarieven zijn heel variabel. Je kunt een percentage dan ook voor langere tijd vast laten leggen. Zo weet je wat meer waar je aan toe bent.

Rentetarieven

De rente zul je moeten betalen, want de bank wil geld verdienen aan de lening die ze jou hebben gegeven. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je die rente zo laag mogelijk houdt. Het kan vaak om kleine percentages gaan, maar berekend over de volledige hypotheek, kan het al gauw honderden tot duizenden euro’s schelen. Het kan dus de moeite lonen om rentetarieven met elkaar te vergelijken alvorens je de hypotheek afsluit.

Adviseurs

In dit artikel heb je kunnen lezen dat een hypotheek vaak nodig is om een huis te kunnen kopen. Ook heb je gelezen dat er rente betaald moet worden over de lening, zodat de bank ook winst heeft. Als je na het lezen van dit artikel nog met veel vragen zit, kun je terecht bij diverse hypotheekadviseurs. Zij hebben kennis van zaken en kunnen je een duidelijk beeld van een hypotheek geven. Zo weet je van tevoren wat je te wachten staat.

Gaat u een hypotheek BKR afsluiten? Lees dan zeer aandachtig de voorwaarden die de kredietverstrekker hanteert. Zodra u met de BKR instantie in aanraking komt kunnen frustraties hoog oplopen. Wel moet opgemerkt worden dat het tegenwoordig het meeste online te regelen is. Zo kunt u dus online uw BKR registratie opvragen en kunt u veel informatie over het BKR vinden op het internet. Een hypotheek afsluiten met BKR zal de rente niet ten goede komen evenals de voorwaarden. In dergelijke situaties kan het raadzaam zijn om een tussenpersoon in handen te nemen.

Plaats een reactie