Gunstige rentes op je spaarrekening

Banken proberen zoveel mogelijk spaarders te krijgen, door een gunstige spaarrente aan te bieden. Veel mensen hebben al een spaarrekening. Maar wat houdt zo’n rekening nu precies in? Wat gebeurt er met het geld dat je aan de bank toevertrouwd en waarom betalen ze je rente? In dit artikel lees je er alles over.

Spaarrekening

Een spaarrekening heb je zo geopend. Je kunt op allerlei manieren sparen. Voor jezelf, maar ook voor en door anderen. Veel ouders sluiten een spaarrekening voor de kinderen af om te kunnen gaan studeren. Of opa en oma sparen voor hun kleinkinderen. Zo’n spaarrekening is er vaak al als je geboren bent en blijft zelfs na je dood bestaan. Het lijkt dus heel vanzelfsprekend allemaal. Maar zo’n spaarrekening heeft een veel diepere achtergrond. Want voor banken vormen spaarrekeningen een mooie basis van investeringen en beleggingen.

Handel

Banken zijn financiële dienstverleners, maar ook commerciële bedrijven. Banken hebben namelijk ook als doel om zoveel mogelijk winst te maken. En die winst maken ze door gebruik te maken van spaarrekeningen. Want al het geld dat op de banken staat, kan worden geïnvesteerd en belegd. Zo steken banken op jaarbasis miljarden euro’s in vastgoed, grote overheidsprojecten, multinationals en beleggingen. Vaak levert dat veel geld op, waardoor banken enorme winsten boeken. Van die winsten worden ook de spaarrentes betaald.

Spaarvormen

Het is misschien een gek idee dat de bank jouw geld gebruikt, terwijl jij denkt dat het stil op een bankrekening staat. Op zich is er niks geks aan, wat als het nodig is, kun je het geld zo vrij krijgen. Maar mocht je zelf meer invloed willen hebben op de investeringen van een bank, dan kun je overwegen om zelf te gaan beleggen. Aan de hand van een beleggingsfonds van de bank, beleg je in zaken waar de bank vertrouwen in heeft. Je kunt dan zelf meer van de winst, of het verlies, opeisen.

Geïnteresseerd

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden van beleggen en sparen? In dat geval kun je op internet nog meer informatie vinden. Maar natuurlijk kun je ook op zoek gaan naar een bank die dit aanbod heeft. Ga in gesprek met hun adviseurs en verdiep je in de beleggingen. Zo kun je zelf meer controle krijgen over wat er met jouw spaargeld gebeurt!

Geplaatst in: rentetarieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *